Producţia industrială din China, la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani

Producţia industrială a Chinei a înregistrat în august cel mai slab nivel din ultimii 17 ani şi jumătate, pe fondul războiului comercial cu Statele Unite şi din cauza diminuării cererii interne, transmite Reuters.

636 afișări
Imaginea articolului Producţia industrială din China, la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani

Producţia industrială din China, la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani

Indicii vânzărilor cu amănuntul şi ai investiţiilor s-au agravat, potrivit datelor prezentate luni, întărind opinia conform căreia China va reduce unele rate ale dobânzii săptămâna aceasta pentru prima dată în peste trei ani, pentru a preveni o scădere mai accentuată a economiei.

În pofida multitudinii de măsuri care vizau stimularea creşterii economice, luate începând cu anul trecut, cea de-a doua economie din lume mai are de lucru pentru a se stabiliza, iar analiştii spun că Beijingul trebuie să dezvolte mai mulţi stimuli pentru a evita o încetinire şi mai accentuată a economiei.

Creşterea producţiei industriale a scăzut în mod neaşteptat la 4,4% în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 4,8% faţa de iulie, cel mai lent ritm din februarie 2002. Analiştii chestionaţi de Reuters au prevăzut o creştere de până la 5,2%.

Taguri:
china,
industrie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici