Profitul AstraZeneca a crescut cu 5% la trimestru, la 2,9 mld. dolari, dar veniturile au dezamăgit

Profitul net al AstraZeneca, al doilea mare producător de medicamente din Marea Britanie, a crescut cu aproape 5% în primul trimestru, de la 2,8 miliarde de dolari la 2,9 miliarde de dolari, însă rezultatele au dezamăgit investitorii, din cauza veniturilor sub aşteptări, transmite Bloomberg.

1 afișare

Veniturile din primul trimestru au coborât de la 8,6 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 8,3 miliarde de dolari în acest an, sub aşteptările analiştilor de 8,41 miliarde de dolari.

Concurenţa intensă din partea producătorilor de medicamente generice a avut un impact negativ de 550 de milioane de dolari asupra veniturilor, a anunţat AstraZeneca.

Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un profit net de 2,77 miliarde de dolari.

Grupul a reluat prognoza privind stagnarea sau declinul veniturilor cu un procent format dintr-o singură cifră în acest an, ca urmare a concurenţei producătorilor de medicamente generice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici