Profitul McDonald's a urcat cu 6% în trimestrul trei

Profitul net al McDonald's Corp a crescut cu 6% în trimestrul al treilea, la 1,26 miliarde de dolari, de la 1,19 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, depăşind estimările analiştilor, iar veniturile au coborât cu 4%, sub aşteptări, la 6,05 miliarde de dolari.

26 afișări
Imaginea articolului Profitul McDonald's a urcat cu 6% în trimestrul trei

Profitul McDonald's a urcat cu 6% în trimestrul trei (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Grupul american a anunţat că vânzările au crescut peste aşteptări, datorită cererii în urcare pentru produse alimentare ieftine.

Vânzările McDonald's la nivel global au urcat cu 5,1% la restaurantele fast-food deschise de mai mult de 13 luni, criteriu adoptat pentru a oferi un grad de comparaţie cu perioada similară a anului trecut. În Statele Unite, indicatorul a avansat cu 3,2%, faţă de 6,9% în Europa, respectiv 5,3% în regiunile Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa.

Analiştii anticipau vânzări în urcare cu 3,2% la nivel global, respectiv 2% în SUA.

Profitul net al grupului, reprezentând 1,15 dolari pe acţiune, a suferit un impact de 5 cenţi pe acţiune din cauza fluctuaţiilor cursului de schimb valutar.

Acţiunile McDonald's au urcat cu 2% pe bursa de la New York datorită rezultatelor peste aşteptări anunţate.

Grupul a intrat în 1995 pe piaţa românească, unde operează în prezent peste 50 de restaurante fast food în principalele oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici