Proiectele Agriculturii vor fi finanţate temporar cu sume din privatizare

Proiectele Ministerului Agriculturii susţinute cu fonduri externe nerambursabile vor fi finanţate temporar din veniturile obţinute de stat din privatizare, dacă alocaţiile bugetare ale instituţiei, ale cărei cheltuieli urmează să fie reduse semnificativ la rectificarea bugetară, vor fi insuficiente.

25 afișări
Imaginea articolului Proiectele Agriculturii vor fi finanţate temporar cu sume din privatizare

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu (Imagine: Mediafax Foto)

"În cazul în care creditele bugetare aferente proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare din bugetul Ministerului Agriculturii sunt insuficiente, Guvernul va aproba finanţarea temporară, din veniturile obţinute din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei, a proiectelor din cadrul Politici Comune Agricole şi de Pescuit", se arată în proiectul privind prima rectificare bugetară din acest an, obţinut de MEDIAFAX.

Direcţionarea de venituri din privatizare către proiecte agricole va fi decisă de Guvern la propunerea Ministerelor Agriculturii şi Finanţelor.

Rectificarea bugetară care va fi efectuată de Guvern în perioada imediat următoare va reduce bugetele tuturor ministerelor, cea mai mare sumă urmând să fie tăiată de la Ministerul Agriculturii, de peste două miliarde de lei.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că suma cu care va fi diminuat bugetul Agriculturii în urma rectificării reprezintă o formă de "împrumut" până în toamnă, conform celor convenite de el cu membrii Guvernului.

Citeşte şi:

Rectificarea taie bugetele ministerelor, cu excepţia Ministerului Muncii

Guvernul dă bani pentru programul de dezvoltare a satelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici