Proiectul de lege ce dă fiori miliardarilor. Suma uriaşă pe care Bill Gates, Elon Musk şi Jeff Bezos ar trebui să o plătescă statului

  • Miliardarii americani ar avea de plătit 114 miliarde de dolari pentru 2020 în baza unui impozit pe avere propus, sugerează o anliză citată de Business Insider.
  • Economiştii au calculat cât de mult ar avea de plătit Bezos, Musk, Gates şi Zuckerberg conform planului de impozitare pe care senatorul Elizabeth Warren din Massachusetts l-a propus luni.
32323 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege ce dă fiori miliardarilor. Suma uriaşă pe care Bill Gates, Elon Musk şi Jeff Bezos ar trebui să o plătescă statului

Proiectul de lege ce dă fiori miliardarilor. Suma uriaşă pe care Bill Gates, Elon Musk şi Jeff Bezos ar trebui să o plătescă statului

Miliardarii americani ar avea de plătit o sumă totală de 114 miliarde de dolari pentru 2020 în baza unui impozit pentru „ultra-milionari” pe care senatorul Elizabeth Warren din Massachusetts l-a propus luni, potrivit a două grupuri de cercetare a impozitelor, relatează Business Insider.

Proiectul de lege, denumit Ultra-Millionaire Tax Act, ar aplica o taxă anuală de 2% asupra valorii nete individuale cuprinse între 50 de milioane şi 1 miliard de dolari, aceasta crescând la 3% pentru averile de peste un miliard de dolari.

Warren a spus că taxa va afecta doar aproximativ 100.000 de familii americane şi că miliardarii din ţară vor plăti aproximativ jumătate din suma totală a impozitului.

Aproximativ 650 de miliardari din SUA au o bogăţie colectivă de peste 4,2 trilioane de dolari. Averile lor au crescut cu aproximativ 44% din martie 2020, când au început măsurile de carantină din SUA.

O analiză separată efectuată de Universitatea din California, citată de Warren, a estimat că taxa va genera venituri de 3 trilioane de dolari pe parcursul a 10 ani.

Iată cât ar avea de plătit Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates şi Mark Zuckerberg, cei mai bogaţi americani, pe baza datelor de la Forbes - pentru 2020 în conformitate cu propunerea privind impozitul pe avere, potrivit calculelor ATF şi IPS.

Jeff Bezos ar fi plătit 5,7 miliarde

CEO-ul demisionar al Amazon avea o avere estimată la 191,2 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2020.

Elon Musk ar fi plătit 4,6 miliarde

Musk, miliardarul aflat la conducerea Tesla, SpaceX şi Neuralink avea o avere de 153,5 miliarde de dolari la finalul anului.

Bill Gates ar fi plătit 3,6 miliarde

Bill Gates, cofondatorul Microsoft a avut o avere de 120 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2020.

Mark Zuckerberg ar fi plătit 3 miliarde

Fondatorul şi CEO-ul Facebook a avut o avere de 99,9 miliarde de dolari la finalul anului 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici