PSA Peugeot Citroen negociază un acord de colaborare cu o companie rusă

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto european, negociază un acord de colaborare cu compania rusă AMO ZIL din Rusia, care ar putea include asamblarea de automobile în Rusia.

154 afișări
Imaginea articolului PSA Peugeot Citroen negociază un acord de colaborare cu o companie rusă

PSA Peugeot Citroen negociază un acord de colaborare cu o companie rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în negocieri cu ZIL, dar este doar unul dintre numeroşii noştri interlocutori, în Rusia şi în alte părţi", a declarat Jean-Baptiste Thomas, purtător de cuvânt al Peugeot, transmite Bloomberg.

Publicaţia rusă Vedomosti a relatat vineri, citând o sursă apropiată situaţiei, că discuţiile se referă la posibilitatea ca ZIL să asambleze vehicule comerciale uşoare Peugeot şi Citroen.

Peugeot are probleme de supracapacitate şi scădere a veniturilor în Europa şi vrea să majoreze vânzările pe pieţe emergente precum Rusia. Grupul francez intenţionează ca până în 2015 peste 50% din vânzările sale de vehicule să aibă loc în afara Europei.

Compania de cercetare a pieţei IHS Automotive anticipeză că piaţa auto din Rusia va depăşi, în volum, piaţa din Germania, până în 2017.

Renault, Volkswagen, Ford Motor şi alţi producători auto îşi extind capacitatea de producţie în Rusia. Luna trecută, General Motors şi partenerul rus GAZ Group au lansat producţia a 30.000 de maşini Chevrolet Aveos pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici