R. Moldova va primi un credit de 10 milioane de dolari

Banca Mondială a aprobat un credit suplimentar în valoare de 10 milioane de dolari pentru Republica Moldova, destinat proiectului de investiţii şi servicii rurale RISP II.

11 afișări
Imaginea articolului R. Moldova va primi un credit de 10 milioane de dolari

R. Moldova va primi un credit de 10 milioane de dolari

Fondurile suplimentare se adaugă sumei de 21 de milioane de dolari deja alocate pentru programul RISP II şi urmează să fie utilizate pentru extinderea activităţilor aflate în desfăşurate.

Obiectivele RISP II sunt de continuare a dezvoltării postprivatizare în sectoarele agricol şi rural, prin îmbunătăţirea accesului fermierilor şi întreprinzătorilor la cunoştinţe şi finanţare şi de construire a capacităţii instituţiilor private şi publice de a asigura sustenabilitatea activităţilor.

În cadrul celor două faze ale programului, în Republica Moldova au fost create 1.700 de noi afaceri, care au generat 7.000 de noi locuri de muncă, în principal în zonele rurale.

Proiectul RISP II a fost lansat în iunie 2006, reprezentând a doua etapă a unui program cofinanţat cu un grant în valoare de 6 milioane de dolari din partea Agenţiei suedeze de dezvoltare internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici