Raport: Milenialii care locuiesc cu chirie vor trebui să economisească cu 50% mai mult decât proprietarii de case pentru a se pensiona

Milenialii care închiriază pe toată durata carierei lor faţă de cei care deţin proprietăţi vor trebui să economisească sume diferite pentru pensionare, potrivit unui nou raport.

1142 afișări
Imaginea articolului Raport: Milenialii care locuiesc cu chirie vor trebui să economisească cu 50% mai mult decât proprietarii de case pentru a se pensiona

Raport: Milenialii care locuiesc cu chirie vor trebui să economisească cu 50% mai mult decât proprietarii de case pentru a se pensiona

Barometrul 2023 Mercer Retirement Readiness Readiness Barometer a constatat că milenialii canadieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 42 de ani, trebuie să economisească cu 50% mai mult dacă închiriază, decât milenialii care sunt proprietari de locuinţe.
 
Pentru a obţine un "venit rezonabil la pensie", raportul a constatat că un milenial care închiriază pe toată durata carierei sale ar trebui să economisească de opt ori mai mult decât salariul său pentru a se simţi pregătit să se pensioneze la vârsta de 68 de ani, potrivit GlobalNews.
 
Cu toate acestea, dacă acelaşi milenial ar fi proprietar de locuinţă, ar trebui să economisească doar de 5,25 ori salariul pentru a se simţi pregătit să se pensioneze la 65 de ani.
 
„Proprietarii de locuinţe, la pensie, nu trebuie să plătească nici pe departe la fel de mult pentru aceasta", se arată în raport.
 
„De asemenea, deţinerea unei case le oferă pensionarilor flexibilitate, deoarece pensionarii care îşi reduc dimensiunile pot avea acces la o sumă semnificativă de bani. Chiriaşii, dimpotrivă, trebuie să plătească chiria în fiecare lună sau să se confrunte cu evacuarea, indiferent dacă au 25 de ani sau 85 de ani”.
 
Cu toate acestea, în special în Vancouver, costul vieţii continuă să crească, iar accesibilitatea locuinţelor continuă să scadă, astfel încât mulţi locuitori sunt nevoiţi să închirieze, ceea ce face ca proprietatea asupra unei locuinţe să fie şi mai inaccesibilă dacă nu reuşesc să economisească bani în fiecare lună.
 
Capacitatea generală de a avea o locuinţă la pensie reprezintă capitalul propriu", a declarat pentru Global News Jillian Kennedy de la Mercer Canada.
 
„De asemenea, oferă un nivel de flexibilitate acelei persoane la pensie pe care un chiriaş nu l-ar avea. Vreau să vă gândiţi la lucruri cum ar fi posibilitatea de a vinde casa şi de a reduce dimensiunile, posibilitatea de a face ipoteci inverse, de a închiria subsolurile”.
 
Analiza s-a bazat pe ipoteza că lucrătorul milenial, cu un salariu de pornire de 60.000 de dolari, se bucură de o contribuţie totală de 10% din salariu pe lună la un plan de economii.
 
Cu toate acestea, acesta ar putea fi un nivel de economisire care este de neatins pentru mulţi tineri lucrători.
 
Analiza de mai sus se bazează pe analizele Mercer privind pregătirea pentru pensionare, folosind date din bazele de date şi instrumentele proprii Mercer. Modelul mileniului presupune că individul începe să economisească pentru pensie la vârsta de 25 de ani, cu un salariu de pornire de 60.000 de dolari, contribuind cu 10% pe an prin intermediul unui program de economii la locul de muncă şi investeşte într-un fond echilibrat.
 
Pregătirea pentru pensionare este definită ca fiind o probabilitate de 75% de a nu rămâne fără bani înainte de a muri, dacă se menţine un nivel adecvat de venit (66% din venitul de dinainte de pensionare pentru boomer şi 69% pentru milenial) pe toată durata pensionării (inclusiv beneficiile guvernamentale).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici