Răsturnare de situaţie: Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut

Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut. În urmă cu exact o săptămână, Romgaz anunţa că reziliază contractul.

618 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie: Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut

Lovitură de teatru: Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut

Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti suspendarea notificării de reziliere a Contractului de lucrări având ca obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, încheiat între S.N.G.N. Romgaz, în calitate de Achizitor, şi Asocierea formată din DuroFelguera şi ROMELECTRO, în calitate de Executant, scrie ZF.

„S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în data de 8 aprilie 2021, a suspendat notificarea de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, pe o perioada de 14 zile, la solicitarea Executantului. Pe perioada suspendarii notificării de reziliere a contractului, Executantul urmează să prezinte o propunere concretă de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil, iar S.N.G.N. ROMGAZ S.A. să analizeze propunerea şi să formuleze un raspuns”, se arată în raportul publicat la bursă.

Cu o săptămână în urmă, producătorul de gaze naturale a anunţat la Bursa de la Bucureşti că reziliază contractul de execuţie a centralei termoelectrice de la Iernut din cauza faptului că executantul, respectiv asocierea dintre spaniolii de la DuroFelguera şi Romelectro, nu şi-a respectat în termen obligaţiile contractuale.

Romelectro, cel mai mare contractor românesc pentru proiecte energetice, a anunţat că dă în judecată Romgaz după ce producătorul de gaze deţinut de stat a reziliat contractul pentru dezvoltarea centralei de la Iernut, o investiţie de 269 de milioane de euro.

Centrala pe gaze de 430 MW trebuia să fie gata în 2019, aceasta fiind prima investiţie majoră de la zero derulată de statul român din ultimii 30 de ani.

Romgaz are o valoare bursieră de 12,9 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile SNG înregistrează o creştere de 19,2%, pe fondul unor tranzacţii de 153,8 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici