Rata de penetrare a telefoanelor inteligente a ajuns la 27% şi se va dubla până în 2017

Rata de penetrare a smartphone-urilor se situează în România la 27% şi va ajunge la 52% până la finele anului 2017, a declarat miercuri Ady Rugină, director de produs la Orange Group, prezent la ZF Digital '13.

140 afișări
Imaginea articolului Rata de penetrare a telefoanelor inteligente a ajuns la 27% şi se va dubla până în 2017

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente a ajuns la 27% şi se va dubla până în 2017 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La nivel internaţional, penetrarea smartphone-urilor este de 23%. America de Nord şi Europa de Vest ocupă primele locuri în privinţa ratei de penetrare a smartphone-rilor. România are o rată de 27%. Estimările pentru 2017 arată că România va ajunge la 52%, iar la nivel global va fi 43%", a spus Rugină.

Prezent la eveniment, şeful diviziei telecom a Samsung România, Sorin Manea, a afirmat că, în luna septembrie, smartphone-urile au depăşit ca vânzări telefoanele tradiţionale pe piaţa românească.

"În septembrie, smartphone-urile au depăşit telefoanele clasice la capitolul vânzări. În continuare vânzările de smartphone-uri vor creşte, dar se observă o încetinire a ritmului", a spus Manea.

Anterior, Manea a estimat că în acest an vor fi comercializate 1,5 milioane de telefoane inteligente, comparativ cu un milion de unităţi în 2011. "Rezultatele din primele nouă luni confirmă previziune pe care am avanst-o la începutul anului", a spus reprezentantul Samsung România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici