Renault nu a ieşit, încă, din criza economică mondială

Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, nu a ieşit, încă, din criza economică mondială, iar sectorul auto va înregistra o recuperare graduală din 2010, a declarat directorul operaţional al Renault, Patrick Pelata, potrivit cotidianului francez La Tribune.

71 afișări
Imaginea articolului Renault nu a ieşit, încă, din criza economică mondială

Renault nu a ieşit, încă, din criza economică mondială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Constructorul auto se află într-un proces de reducere "drastică" a stocurilor pentru a-şi îmbunătăţi situaţia lichidităţilor, a spus Peralta.

"Renault nu a ieşit, încă, din criză. Există semne de creştere. Dar trebuie să facem diferenţa între recuperarea pe pieţele de capital şi impactul programelor de casare, respectiv trendul general", a afirmat oficialul într-un interviu acordat La Tribune.

Guvernele din marile state europene au intervenit pentru sprijinirea sectorului auto, afectat de criză, prin introducerea de prime de casare pentru a încuraja achiziţia de maşini noi.

Producătorii auto au cerut, în mod repetat, o încheiere graduală a programelor de sprijin, din care o mare parte sunt programate să se încheie la sfârşitul anului.

"Ne aşteptăm la o recuperare lentă, pe parcursul a mai mulţi ani, începând din 2010. Populaţia americană rămâne îndatorată, la fel britanicii şi spaniolii. În Statele Unite şomajul continuă să crească, chiar dacă ritmul avansului s-a mai redus", a adăugat el.

Renault a avut în primul semestru pierderi de 2,7 miliarde euro, faţă de un profit net de aproape 1,6 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, generate de reducerea cererii pe majoritatea pieţelor.

Vânzările grupului au scăzut, în primele şase luni, cu 23,7%, la aproape 16 miliarde euro. Divizia constructoare de automobile a contribuit cu 15,1 miliarde euro la cifra totală de afaceri, în coborâre cu 24,2% comparativ cu primul semestru al 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici