Restanţele la creditele mari ale populaţiei au crescut în martie

Restanţele la creditele populaţiei mai mici de 20.000 de lei au început să scadă în martie, dar la împrumuturile cu o valoare mai mare au început să crească, ceea ce este îngrijorător, a declarat, joi, directorul direcţiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

20 afișări
Imaginea articolului Restanţele la creditele mari ale populaţiei au crescut în martie

Restanţele la creditele mari ale populaţiei au crescut în martie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Totalul creditelor acordate populaţiei cu valoare de peste 20.000 de lei era în decembrie de 75,1 miliarde lei, din care 163 milioane lei erau restanţe.

"Creditele mai mici de 20.000 de lei reprezintă 24% din totalul împrumuturilor populaţiei şi înregistrează aproximativ 70% din valoarea totală restanţelor. Deşi creditele peste 20.000 de lei totalizează aproape 76%, valoarea restanţelor la acestea reprezintă doar 31,7% din restanţele populaţiei (...) În martie s-a întâmplat ceva. Încep să scadă restanţele la creditele mici, dar să crească la împrumuturile de peste 20.000 de lei, într-un ritm mai alert, ceea ce este îngrijorător", a spus Cinteză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici