Reţeaua de magazine PIC a intrat la cerere în insolvenţă

Reţeaua de hipermarketuri PIC a intrat la cerere în insolvenţă, în data de 16 noiembrie, în cadrul procesului de restructurare, a anunţat luni retailerul.

116 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de magazine PIC a intrat la cerere în insolvenţă

Reţeaua de magazine PIC a intrat la cerere în insolvenţă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În contextul crizei economice generale cu care se confruntă în prezent toţi jucătorii din economia românească, reţeaua de hipermarketuri PIC a intrat la cerere în insolvenţă în data de 16 noiembrie", se arată într-un comunicat al PIC transmis luni MEDIAFAX.

În urma aplicării procedurilor de restructurare, scăderea vânzărilor a continuat, crescând astfel datoriile faţă de creditori, motiv pentru care acţionariatul PIC a decis intrarea în insolvenţă la cerere.

"Cele mai mari datorii sunt către furnizori. PIC a luat această hotărâre din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor cu 30% în acest an, dar şi din cauza presiunilor din partea creditorilor", a afirmat Claudia Rusu, directorul de marketing al companiei PIC, controlată de fraţii Ilie şi Cornel Penescu.

De la data deschiderii procedurii insolvenţei se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

"În prezent, echipa de management PIC face eforturi pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reorganizare, pe baza reluării activităţii de aprovizionare şi a vânzării parţiale de active în vederea redresării companiei", se mai arată în comunicat.

Reţeaua de magazine PIC număra cinci unităţi în Piteşti, Craiova, Brăila, Oradea şi Călăraşi. În urma procesului de restructurare, acţionariatul a decis închiderea a trei unităţi, respectiv cele din Brăila, Oradea şi Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici