România a avut în august al cincilea ritm de scădere a preţurilor de consum din UE

România a avut, în luna august, al cincilea ritm de scădere a preţurilor de consum din UE, de -0,2% faţă de iulie, similar cu ratele inflaţiei înregistrate în alte patru state membre, în timp ce indicatorul calculat la nivelul întregului bloc comunitar relevă o evoluţie ascendentă de 0,3%.

17 afișări
Imaginea articolului România a avut în august al cincilea ritm de scădere a preţurilor de consum din UE

România a avut în august al cincilea ritm de scădere a preţurilor de consum din UE (Imagine: Mediafax Foto)

Cele mai puternice scăderi medii lunare ale preţurilor de consum au fost înregistrate, luna trecută, în Letonia (-1%), Grecia (-0,8%), Ungaria (-0,5%) şi Polonia (-0,4%), potrivit datelor prezentate miercuri de Biroul de Statistică al UE, Eurostat.

În România, Cehia şi Lituania, dar şi în Slovacia şi Portugalia - ultimele două din zona euro - rata lunară a inflaţiei s-a plasat în august la -0,2%.

Mediile calculate la nivelul UE şi al zonei euro arată creşteri de 0,3% ale preţurilor de consum în august faţă de iulie.

Cele mai mari rate lunare ale inflaţiei au fost înregistrate în Belgia (2,1%) şi Luxemburg (1,3%).

În ceea ce priveşte rata anuală a inflaţiei, România se plasează pe poziţia a doua în UE, după Ungaria, creşterea medie de 4,9% a preţurilor de consum din economia românească depăşind semnificativ media blocului comunitar, de 0,6%.

Ungaria a înregistrat o inflaţie anuală de 5% în august, iar media zonei euro indică o scădere medie a preţurilor de -0,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici