România a înregistrat în martie a zecea creştere anuală din UE a producţiei industriale

Producţia industrială a crescut puternic în UE în luna martie, cu 6% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, iar România (5,8%) s-a plasat pe poziţia a zecea, sub media celor 27 de state membre, reiese dintr-un comunicat transmis miercuri de Eurostat.

14 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în martie a zecea creştere anuală din UE a producţiei industriale

România a înregistrat în martie a zecea creştere anuală din UE a producţiei industriale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Indicatorul a urcat puternic şi în zona euro, cu 6,9%, panta continuându-şi trendul ascendent început în martie 2009 după 12 luni de declin abrupt.

Cele mai puternice creşteri anuale din UE ale producţiei industriale, în martie 2010 faţă de martie 2009, au fost înregistrate de Estonia (11,6%), Letonia (11,4%), Polonia (11,2%) şi Germania (9,1%), la polul opus situându-se Grecia (-4,5%), Danemarca (-1,9%) şi Bulgaria (-0,4%), acestea din urmă fiind şi singurele state membre unde indicatorul a scăzut în perioada analizată.

În privinţa evoluţiei lunare a producţiei industriale, în martie faţă de februarie, România se situează pe locul al cincilea în UE, cu un avans de 3,6%, de trei ori mai ridicat decât media celor 27 de state membre - 1,2% în UE, respectiv 1,3% în zona euro.

Letonia (9,9%), Portugalia (7,2%), Bulgaria (4,2%) şi Estonia (3,8%) sunt ţările care au raportat cele mai puternice creşteri lunare ale indicatorului, în timp ce Irlanda (-2,6%) şi Olanda (-2%) au avut cele mai abrupte scăderi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici