România ocupă locul şase în UE după scăderea numărului angajărilor din trimestrul doi

România ocupă locul şase în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de reducerea numărului persoanelor angajate în al doilea trimestru, de 2,2%, faţă de aceeaşi perioadă din 2009, la nivelul blocului comunitar indicatorul coborând cu 0,6%, în condiţiile în care 16 state au înregistrat evoluţii negative.

17 afișări
Imaginea articolului România ocupă locul şase în UE după scăderea numărului angajărilor din trimestrul doi

România ocupă locul şase în UE după scăderea numărului angajărilor din trimestrul doi (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

În primul trimestru, numărul persoanelor cu loc de muncă din România a scăzut cu 1,6%, faţă de perioada ianuarie-martie 2009, potrivit datelor Eurostat.

Din cele 24 de state pentru care Eurostat a prezentat date, şapte au înregistrat creşteri anuale ale numărului persoanelor angajate în al doilea trimestru. Indicatorul a stagnat în Franţa şi a scăzut în celelalte ţări.

Cele mai accentuate evoluţii negative se observă la Lituania şi Letonia (6,7%), Bulgaria (6,4%) şi Estonia (5,6%). România, cu un ritm de scădere similar celui din Danemarca, este încadrată de Grecia (2,3%) şi Slovenia (2,1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici