România, sancţionată de UE cu 120 de milioane de euro pentru doi ani de subvenţii pentru agricultură plătite eronat

Comisia Europeană va sancţiona România cu aproape 75 de milioane de euro pentru modul defectuos în care a acordat subvenţiile pentru agriculturi în 2008, spun reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, informează Incont.ro.

55 afișări
Imaginea articolului România, sancţionată de UE cu 120 de milioane de euro pentru doi ani de subvenţii pentru agricultură plătite eronat

România, sancţionată de UE cu 120 de milioane de euro pentru doi ani de subvenţii pentru agricultură plătite eronat (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Această "corecţie financiara" este a doua, după ce anul trecut UE a sancţionat România cu alte 44,7 milioane de euro pentru plăţi incorecte. Astfel că nota de plată pentru primii doi de la aderarea la Uniunea Europeană se ridică la 120 de milioane de euro, bani care ar fi putut fi foarte bine investiţi în sistemul de irigaţii, care este aproape de faliment. În schimb, au venit israelienii să construiască aceste sisteme.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) au confirmat pentru incont.ro faptul că România va primi încă o sancţiune financiară de la Uniunea Europeană pentru plăţi incorecte pe suprafaţă făcute în 2008. Suma de plată - 74,8 milioane de euro. Şi asta dupa ce anul trecut, România a mai primit o amendă pentru deficienţă, în valoare de 44,3 milioane de euro.

Află cine plăteşte sancţiunile financiare pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici