Românii au început încă din septembrie să-şi rezerve vacanţe pentru 2015 pe litoral

Agenţiile de turism şi hotelurile din România au lansat încă din luna septembrie oferte cu reduceri de până la 50% pentru vacanţele de anul viitor pe litoral, prin programul "Înscrieri Ultra-Timpurii", a anunţat duminică într-un comunicat agenţia Bibi Touring, specializată în turismul intern.

780 afișări
Imaginea articolului Românii au început încă din septembrie să-şi rezerve vacanţe pentru 2015 pe litoral

Românii au început încă din septembrie să-şi rezerve vacanţe pentru 2015 pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit agenţiei, primele sejururi pentru anul viitor pe litoral au fost deja rezervate. Pentru a beneficia de reducerile de până la 50%, turiştii trebuie să-şi rezerve vacanţa până la finele anului.

Potrivit Bibi Touring, trei din zece români au cumpărat, pentru sezonul recent încheiat, un bilet de vacanţă cu reducere pe litoralul românesc prin programul "Înscrieri Timpurii"

"Lansarea campaniei de Înscrieri Ultra-Timpurii pentru viitorul sezon estival, acum în septembrie, reprezintă o premieră pentru piaţa românească. Şi dacă în 2005, când abia apăruse conceptul de Înscrieri Timpurii, primele oferte se lansau în februarie pentru vara acelui an, astăzi practic suntem în situaţia de a trece dintr-un sezon în altul fără pauză", a declarat în comunicat Adrian Voican, directorul general al agenţiei Bibi Touring.

Acesta a adăugat că evoluţia pieţei din ultimii ani confirmă tendinţa de creştere a încrederii turiştilor români pentru vacanţele petrecute în ţară.

"Există premise ca această creştere să fie consolidată şi în sezonul următor prin aplicarea noii legi a voucherelor de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2015", a mai spus Voican.

Cu toate acestea, reprezentanţii patronatelor din turism nu ştiu cu exactitate câte persoane şi-au petrecut vacanţa în acest an pe litoralul românesc, cifrele variind între 800.000 şi 1,5 milioane de persoane. În aceste condiţii este greu de stabilit dacă acele creşteri ale numărului de turişti anunţate în ultimii ani pe litoral sunt reale sau nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici