Românii sunt mai preocupaţi de design-ul cardului decât de securitate

Piaţa de carduri are un potenţial ridicat de dezvoltare, în condiţiile în care doar jumătate din populaţie deţine un card bancar, iar românii sunt mai preocupaţi de felul cum arată produsul decât de securitatea acestuia, a declarat managerul MasterCard Europe România, Denisa Mateescu.

14 afișări
Imaginea articolului Românii sunt mai preocupaţi de design-ul cardului decât de securitate

Românii sunt mai preocupaţi de design-ul cardului decât de securitate (Imagine: Mediafax Foto)

"Respondenţii la sondajul MasterCard păreau mai preocupaţi de design-ul cardului decât de securitate, iar aceasta este o problemă de educare a pieţei. Cred că nu mulţi consumatori fac diferenţa între cardul cu bandă magnetică şi cel cu cip. Trebuie să educăm piaţa, consumatorul, pentru ca el să poată să facă o alegere în cunoştinţă de cauză, întrucât atunci şi el va fi mulţumit şi industria va merge bine", a spus Mateescu, la un seminar despre piaţa de carduri din România.

MasterCard realizează lunar un sondaj despre cardurile bancare, cu scopul de a observa obiceiurile de utilizare. Astfel, lunar sunt realizate 200 de interviuri în rândul persoanelor de peste 18 ani, utilizatori ai cardurilor bancare. Eşantionul acoperă atât zone rurale, cât şi urbane.

Principalele caracteristici în achiziţionarea unui card sunt aproape identice la cardurile de credit şi de debit şi se referă în principal la comisioanele de administrare, ratele dobânzilor şi bonusurile.

"În ceea ce priveşte caracteristicile pentru care achiziţionează un card de debit, taxele şi comisioanele au fost indicate de 33% dintre respondenţi, avantajele privind rata dobânzii la contul curent de 16%, bonusurile de 11%, pachetele de asigurări ataşate de 9%, facilitatea de overdraft de 7%, design-ul de 6%, capacitatea de a le utiliza pe plan internaţional de 5%, alte promoţii de 4% şi utilizarea internetului şi dotarea cu cip de 3% dintre persoanele care au răspuns la sondaj", a explicat Mateescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici