Rombat va produce acumulatori pentru maşini hibride ale grupurile Renault şi Peugeot

Rombat va fabrica baterii pentru maşini microhibrid produse de grupurile Renault, PSA Peugeot şi posibil Ford, începând cu 2012, iar în funcţie de solicitări va produce şi baterii pentru vehicule electrice.

215 afișări
Imaginea articolului Rombat va produce acumulatori pentru maşini hibride ale grupurile Renault şi Peugeot

Rombat va produce acumulatori pentru maşini hibride ale grupurile Renault şi Peugeot (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul de implementare pentru noile tipuri de baterii este în derulare. Companiile Renault şi Peuget au trimis deja producătorului specificaţiile tehnice aferente acumulatorilor.

Preţul bateriilor pentru vehiculele microhibrid va fi cu până la de două ori mai mare decât cel al bateriilor clasice ale acumulatorilor clasici.

Totodată, Rombat analizează posibilitatea începerii unui parteneriat cu Ford România, tot pentru tipurile de baterii pentru microhibrid.

"Proiectul care presupune fabricarea noilor baterii a necesitat investiţii de 15 milioane euro. Cu ajutorul acestor tipuri de baterii se va ajunge la o economie de combustibil de cel puţin 8%", a declarat directorul general al Rombat, Ioan Repede.

El a adăugat că Rombat are în vedere construcţia mai multor microhidrocentrale pentru amortizarea costurilor cu energia, care vor dezvolta 2 MW, proiect în valoare de cinci milioane de euro.

Microhidrocentrale vor fi amplasate pe mai multe râuri din regiunea Moldovei, acestea urmând să fie racordate la sistemul naţional de distribuţie a energiei.

Totodată, compania vizează extinderea centrului de reciclare de baterii de la Copşa Mică, prin dezvoltarea capacităţii de producţie de la 8.000 tone plumb la 20.000 tone de plumb. Investiţia în acest proiect este de opt milioane de euro.

Rombat a deschis joi, la Bucureşti, cel de-al nouălea centru de service şi show-room din România.

Aproximativ 60% dintre bateriile Rombat sunt exportate, iar în România compania are o cotă de piaţă de peste 50%.

Cifra de afaceri a Rombat a fost în primele şase luni ale anului de 28,8 milioane euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Capacitatea de producţie a companiei este de peste două milioane de baterii pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici