Romgaz: Privatizarea este decisă de stat, nu de Patriciu

Conducerea Romgaz apreciază că decizia privind privatizarea companiei trebuie să aparţină statului, proprietarul producătorului de gaze naturale, şi leagă afirmaţiile lui Dinu Patriciu de interesul grupului Rompetrol de a prelua perimetre de exploatare a gazului deţinute de Romgaz.

2 afișări
Imaginea articolului Romgaz: Privatizarea este decisă de stat, nu de Patriciu

Romgaz: Privatizarea este decisă de stat, nu de Patriciu

"Declaraţiile domnului Patriciu nu sunt noi şi sunt de înţeles, pentru că el vrea să obţină nişte perimetre care îl interesează, dar nu poate să cumpere Romgaz. Problema e că proprietarul (Romgaz, respectiv Ministerul Economiei şi Finanţelor - n.r.) nu reacţionează. Problema energiei este a ţării, nu a companiei, iar decizia (de vânzare a companiei - n.r.) trebuie să o ia Ministerul Economiei şi Finanţelor, Guvernul, nu ştiu cine", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al companiei din Mediaş, Alexa Iakob.

Preşedintele şi directorul general al Rompetrol a declarat, miercuri, la Sibiu, că Romgaz ar trebui desfiinţată pentru este cauza creşterii preţului la gaze, iar statul este un administrator ineficient.

"Momentan, probabil că este bine să câştigăm 100.000 de euro, două milioane de euro sau 30 milioane de euro în plus, dar care sunt urmările?", a replicat directorul Romgaz.

Directorul producătorului de gaze naturale a afirmat că Romgaz nu a solicitat autorităţilor, în ultimii ani, creşterea preţului gazelor din producţia internă, iar preţul este urmare a obligaţiilor politice asumate de România în relaţia cu Uniunea Europeană.

"Legat de firmaţia că Romgaz este o pagubă la care trebuie să renunţăm, i-aş propune o analiză, să vedem dacă noi suntem paguba, sau alţii", a adăugat Iakob, fără să detalieze.

Compania Romgaz este deţinută integral de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici