Rompetrol a majorat marţi preţul benzinei cu 0,14 lei pe litru

Rompetrol Downstream a majorat marţi preţul benzinei, cu 0,14 lei/litru, astfel că sortimentul Efix 95 costă 5,94 lei/litru, iar premium Alto 101 6,58 lei/litru, şi a menţinut preţul motorinei.

353 afișări
Imaginea articolului Rompetrol a majorat marţi preţul benzinei cu 0,14 lei pe litru

Rompetrol (Imagine: Mediafax Foto)

Anterior, preţul Efix 95 era 5,8 lei/litru, iar Alto 6,44 lei/litru.

"Această creştere a preţului este, de fapt, o măsură de corelare a preţului benzinei practicat de companie cu evoluţia din ultima perioadă a cotaţiei la benzină. În ultimile 30 de zile, cotaţia internaţională a benzinei a crescut cu 40,7 dolari/tonă faţă de media ultimilor 30 de zile, iar cea a motorinei a scăzut cu 19,9 dolari/tonă faţă de aceeaşi perioadă. De exemplu, în data de 8 aprilie 2012, cotaţia internaţională a benzinei a fost de 1.190 dolari/tonă, iar a motorinei de 1.021 dolari/tonă. Deşi diferenţa de cotaţie a ajuns la 169 dolari/tonă pentru benzină, preţurile practicate la pompă de Rompetrol erau mai mici la benzină decât la motorină", a declarat într-un comunicat Titov Buzescu, vicepreşedinte retail în cadrul grupului Rompetrol.

Cea mai recentă majorare a preţurilor a fost operată de Rompetrol la 24 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici