Rompetrol Gas a preluat pachetul majoritar la MoldInterGaz Moldova

Rompetrol Gas, divizia de comerţ cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din grupul Rompetrol, a achiziţionat recent pachetul majoritar de acţiuni al importatorului şi distribuitorului de GPL MoldInterGaz Moldova din Republica Moldova.

66 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Gas a preluat pachetul majoritar la MoldInterGaz Moldova

Rompetrol Gas a preluat pachetul majoritar la MoldInterGaz Moldova

Rompetrol este deja prezent pe piaţa petrolieră din Republica Moldova prin distribuţia de carburanţi.

"Prin această preluare, Rompetrol Gas intră pe o piaţă în plină ascensiune, de aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platformă de extindere a distribuţiei de GPL în ţările în care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente. Poziţia strategică, între Europa şi Asia, poate susţine de asemenea aprovizionarea continuă la preţuri competitive a acestor pieţe", a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Toma Veron.

MoldInterGaz deţine staţii de distribuţie retail de autogaz, puncte de vânzare a buteliilor aragaz, o staţie de îmbuteliere şi capacităţi de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) şi Tîrnova (pentru importurile din est).

"Rompetrol Gas urmăreşte dezvoltarea activităţii de GPL pe piaţa din Republica Moldova şi atingerea în următorii cinci ani a unei cote de piaţă de aproximativ 20%. MoldInterGaz avea la finele anului trecut o cotă de 5% pe segmentul de distribuţie şi de 10% pentru importul de GPL", a adăugat Veron.

Rompetrol Gas estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane dolari, aproape dublă faţă de nivelul de 54 milioane dolari din 2007.

Planurile de dezvoltare ale companiei au la bază atât finalizarea unor investiţii totale de aproximativ 20 milioane dolari, deschiderea în acest an a unor noi staţii de îmbuteliere a GPL-ului la Arad şi Bacău, cât şi de creşterea segmentului de distribuţie pe partea de butelii, autogaz şi mic vrac.

Grupul Rompetrol, preluat anul trecut de KazMUnaiGaz din Kazahstan, este prezent pe piaţa petrolieră din 13 state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici