Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote

Romtelecom şi Cosmote România ar putea fuziona înainte de începerea procesului de listare a acţiunilor primului operator telecom, proces în urma cărui cota statului român în acţionariatul Romtelecom se va diminua, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

59 afișări
Imaginea articolului Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote

Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

"Romtelecom deţine 30% din capitalul social al Cosmote România. Ministerul Comunicaţiilor a propus grupului OTE (care controlează ambii operatori, n.r.) fuziunea celor două companii înainte de listarea acţiunilor Romtelecom, situaţie în care cota statului român, care acum deţine 45,99% din capital, se va diminua. Aşteptăm poziţia OTE cu privire la această propunere", a spus Vreme.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, după Orange România şi Vodafone România, iar Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicaţii fixe.

Vreme a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor bănci de investiţii, printre care Citibank, Goldman Sachs şi Rothschild, şi a avut discuţii despre posibila listare pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilor a solicitat OTE prezentarea, până la finele anului 2010, a unei oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen. Pe de altă parte, ministerul a iniţiat demersuri pentru listarea pe bursă, proces care se face prin intermediul unui consulatant, respectiv o bancă de investiţii", a afirmat Vreme.

Prevăzută iniţial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amânată pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici