Royal Bank of Scotland va concedia 2.300 de angajaţi

Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de statul britanic, va concedia 2.300 din cei 142.000 de angajaţi, ca parte a procesului de restructurare, potrivit paginii de internet a BBC.

17 afișări
Imaginea articolului Royal Bank of Scotland va concedia 2.300 de angajaţi

Royal Bank of Scotland va concedia 2.300 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca a precizat că disponibilizările urmează să aibă loc la diviziile din Marea Britanie.

"Este esenţial să ne asigurăm că putem funcţiona cu maxim de eficienţă, mai ales în actualul climat economic", a declarat directorul general al băncii, Alan Dickinson.

RBS a primit o injecţie de capital de 20 de miliarde de lire sterline anul trecut, în urma căreia statul a devenit principalul acţionar, cu o participaţie de 70%.

În octombrie anul trecut, RBS a anunţat concedierea a 3.000 de persoane, iar recent a precizat că va înregistra o pierdere anuală de 27-28 miliarde de lire sterline în 2008, ca urmare a unei cheltuieli cu caracter excepţional în valoare 20 de miliarde de lire sterline, rezultată din preluarea ABN Amro.

Grupul RBS este prezent şi în România, după ce a preluat, în 2007 operaţiunile locale ale băncii olandeze ABN Amro, care au trecut în 2008 sub brandul creditorului britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici