Rusia vinde 30 de tone de aur şi investeşte în diamante

Ministerul de Finanţe rus intenţionează să vândă 30 de tone de aur, plata urmând să se facă în ruble şi nu în dolari, monedă în care este cotat metalul preţios, a declarat ministrul de Finanţe, Alexeï Koudrin, pentru RIA Novosti.

21 afișări
Imaginea articolului Rusia vinde 30 de tone de aur şi investeşte în diamante

Ministerul rus de Finanţe intenţionează să vândă 30 de tone de aur (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Preţul aurului va fi fixat în dolari în funcţie de cotaţiile internaţionale, după care va fi convertit în ruble", a spus Kudrin.

Oficialul a adăugat că instituţia intenţionează să investească în achiziţia de diamante de la compania rusească Alrossa.

Preţul aurului a atins, miercuri, nivelul record de peste 1.150 de dolari pe uncie, în timp ce cotaţia diamantelor este la un nivel foarte scăzut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici