Ruşii cumpără case de lux în SUA. Vor salva economia americană?

Nimic nu demonstrează mai bine bunăstarea în cazul ruşilor decât o casă foarte scumpă. De aceea, miliardarii de la Moscova şi-au mutat reşedinţele în Los Angeles, New York sau Miami, unde cumpără vile de lux de sute de milioane de dolari, scrie Businessweek.

625 afișări
Imaginea articolului Ruşii cumpără case de lux în SUA. Vor salva economia americană?

Ruşii cumpără case de lux în SUA. Vor salva economia americană? (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Roustam Tariko, miliardarul care deţine Russian Standard Bank şi Russian Standard Vodka, a cumpărat recent o proprietate de 25,5 milioane de dolari în Miami, în aprilie, cea mai scumpă achiziţie din oraş din 2006 încoace.

Vecinul lui Tariko este Vladislav Doronin, preşedintele biroului de la Moscova al dezvoltatorului imobiliar Capital Group, care a dat, în 2009, 16 milioane de euro pe o casă care i-a aparţinut sportivului Shaquille O'Neal.

"În Rusia este o problemă de statut. Când eşti bogat dă bine să spui că ai şi o casă în Miami, Ibiza sau Monaco. Este un subiect de conversaţie la un cocktail", spune agentul imobiliar Jorge Uribe.

Ruşii, dar şi alţi bogătaşi ai lumii cumpără unele dintre cele mai scumpe reşedinţe din America, în condiţiile în care piaţa imobiliară s-a prăbuşit, iar un dolar slab face proprietăţile din Statele Unite chilipiruri.

Citeşte mai multe despre casele de lux din SUA cumpărate de ruşi pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici