VIDEO  S-a ridicat cea mai mare clădire de birouri din lume: 95% din diamantele lumii sunt procesate aici

Se estimează că, până în 2075, India va deveni a doua economie a lumii, după SUA, dar devansând Germania, Japonia şi China.

1818 afișări
Imaginea articolului S-a ridicat cea mai mare clădire de birouri din lume: 95% din diamantele lumii sunt procesate aici

Oraşul Surat, din India - despre care specialiştii spun că va deveni a doua economie a lumii, a devenit unul dintre cele mai importante centre pentru industria diamantelor, având în centru Surat Diamond Bourse, o clădire masivă de 15 etaje care acoperă peste 141.000 de metri pătraţi.

Acolo sunt procesate 95% din diamantele lumii. Complexul va găzdui peste 65.000 de profesionişti din industrie şi se autoproclamă cea mai mare clădire de birouri din lume, depăşind Pentagonul.

Proiectul a fost finalizat după patru ani de muncă, în ciuda întârzierilor cauzate de pandemia de Covid-19. Clădirea va fi inaugurată anul acesta de premierul indian Narendra Modi.

Proiectarea durabilă şi economisirea timpului şi a călătoriilor pentru profesioniştii din sector au fost obiectivele principale ale proiectului. De asemenea, a stârnit interes pentru dezvoltările ulterioare din zonă, cum ar fi planul de a construi un „oraş inteligent” de 7 km pătraţi, proiect numit „Oraşul de vis”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici