Schimbare majoră la nivel global: ce ţară poate deveni a doua economie a lumii

Până în 2075, India, ţară care beneficiează de numeroase oportunităţi de dezvoltare, poate depăşi Germania, Japonia şi China.

21605 afișări
Imaginea articolului Schimbare majoră la nivel global: ce ţară poate deveni a doua economie a lumii

India este pe cale să devină a doua cea mai mare economie a lumii până în 2075, potrivit unui raport al Goldman Sachs, scrie CNBC. În prezent, India este pe locul 5, după Germania, Japonia, China şi SUA.

Pe lângă o populaţie în creştere, previziunile se referă la progresul ţării în inovare şi tehnologie, investiţii mai mari şi precum şi creşterea productivităţii angajaţilor.

„În următoarele două decenii raportul de dependenţă al Indiei va unul dintre cele mai scăzute din regiune”, a declarat Santanu Sengupta, Goldman Sachs Research’s India economist.

Raportul de dependenţă al unei ţări este măsurat prin numărul de persoane aflate în întreţinere faţă de populaţia totală aptă de muncă. Un raport scăzut de dependenţă indică faptul că există proporţional mai mulţi adulţi apţi muncă care pot sprijini tinerii şi vârtnicii.

„Este probabil ca rata de economisire să crească odată cu scăderea ratelor de dependenţă, creşterea veniturilor şi dezvoltarea mai profundă a sectorului financiar, ceea ce va pune la dispoziţie fondul de capital pentru a genera investiţii suplimentare”, se arată în raportul Goldman.

Totodată, S&P Global şi Morgan Stanley au prezis că India ar putea deveni a treia economie a lumii până în 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici