S&P a revizuit perspectiva ratingului Bucureştului, la "Negativă", de la "Stabilă"

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a anunţat, marţi, că a revizuit perspectiva ratingului municipiului Bucureşti la "Negativă", de la "Stabilă", ca urmare a modificării calificativului de ţară, şi a confirmat creditele pe termen lung la "BB+".

25 afișări
Imaginea articolului S&P a revizuit perspectiva ratingului Bucureştului, la "Negativă", de la "Stabilă"

S&P a revizuit perspectiva ratingului Bucureştului, la "Negativă", de la "Stabilă"

"Am revizuit perspectiva ratingului ca urmare a reducerii calificativului de ţară", a declarat  Jean-Louis Renaud, analist la S&P.

Ratingul reflectă gradul ridicat de îndatorare a oraşului, nevoia de a creşte performanţa administrării datoriilor şi a lichidităţilor, flexibilitatea financiară scăzută şi dificultăţile în implementarea proiectelor cheie de infrastructură.

Printre avantajele oraşului, specialiştii agenţiei de evaluare financiară au identificat importanţa Bucureştiului din poziţia de capitală a României, creşterea puternică a veniturilor şi o balanţă solidă şi constantă a veniturilor şi cheltuielilor operaţionale.

Perspectiva a fost modificată la "Negativ" pentru a o adapta la cea a României. Evoluţia ratingurilor Bucureştiului va urma calificativele României, consideră specialiştii S&P.

"Perspectiva Bucureştiului ar putea fi revizuită la «Stabilă», dacă cea a României este evaluată la acelaşi nivel sau la «Pozitivă», iar situaţia oraşului nu se deteriorează sub aşteptările noastre iniţiale", a adăugat Renaud.

O reducere a ratingului ar putea avea loc în cazul unei acţiuni similare pentru calificativul României sau al unei înrăutăţiri a situaţiei financiare a oraşului.

"Ratingul ar fi coborât în cazul unei scăderi a calificativului de ţară sau în situaţia unei deteriorări a profilului financiar al oraşului", a spus el.

Agenţia de evaluare financiară a redus, luni, ratingul României pentru împrumuturi în monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă", ca urmare a riscurilor determinate de necesarul ridicat de finanţare de pe pieţele internaţionale de credit.

Decizia retrogradează România din categoria investment grade, obligând, potrivit analiştilor români, la o politică fiscală şi salarială mai strictă şi măsuri de susţinere a mediului de afaceri, pentru a atrage în continuare investiţii străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici