Şantierele de autostrăzi: Suplacu de Barcău-Borş face progrese de doar 0,3% pe lună

Cele mai importante zece şan­tiere de autostrăzi din Ro­mânia au avansat în medie cu aproximativ 5% în intervalul 1 iulie-1 august, una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru lucră­rile de construcţii, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor transmise de Compania Na­ţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

891 afișări
Imaginea articolului Şantierele de autostrăzi: Suplacu de Barcău-Borş face progrese de doar 0,3% pe lună

Şantierele de autostrăzi: Suplacu de Barcău-Borş face progrese de doar 0,3% pe lună

Ritmul cu care au înaintat aceste şantiere este similar celui înregistrat în luna iunie, dar este sub cel din ultima lună de primăvară, mai, când autostrăzile înaintau, în medie, cu circa 7%.
Este pentru a şaptea oară în ultimele luni când ZF monitorizează evoluţia celor mai importante zece şantiere de autostrăzi din România, în încercarea de a oferi o im­a­gine cu privire la modul în care înaintează lucrările.

Cel mai important avans în luna iulie a fost înregistrat de primul lot al autostrăzii Ti­mişoara-Lugoj, construit de firma româ­nească Spedition UMB (Dorinel Umbră­rescu) alături de italienii de la Carena. Astfel, acest tronson de autostradă a înaintat cu 13,4%, fiind finalizat în proporţie de aproape 62% la începutul lunii august. Re­pre­zentanţii constructorului Spedition UMB spuneau recent că vor să deschidă circulaţia pe aceşti 9,5 kilometri de autostradă în jurul datei de 10 septembrie, cu aproape 8 luni înainte de termenul contractual.

De asemenea, şi pe autostrada Deva -Orăştie, la care lucrează austriecii de la Strabag şi firma românească Straco Grup (controlată de Alexandru şi Traian Horpos), avansul a fost unul important: aproape 12% în luna iulie, astfel că la 1 august autostrada de circa 32 de kilometri era pe jumătate gata. De altfel, CNADNR susţine că în luna octom­brie a acestui an circulaţia ar urma să fie deschisă pe acest tronson, iar în februarie anul viitor autostrada ar trebui să fie finalizată integral.

Citeşte mai multe despre şantierele autostrăzilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici