Şantierul Naval Constanţa deschide o reprezentanţă în China

Şantierul Naval Constanţa, firmă controlată de omul de afaceri Gheorghe Bosânceanu, intenţionează să se extindă, prin înfiinţarea unei reprezentanţe în Shanghai (China), prima din afara României.

648 afișări
Imaginea articolului Şantierul Naval Constanţa deschide o reprezentanţă în China

Şantierul Naval Constanţa deschide o reprezentanţă în China (Imagine: Mediafax Foto)

"Reprezentanţa pe care vrem să o înfiinţăm în China este prima din afara României şi estimăm că va fi şi singura din străinătate, pentru o lungă perioadă de timp. Va fi o sucursală comercială, axată pe prospectarea pieţei materiilor prime şi a echipamentelor din China, pentru achiziţia acestora în vederea susţinerii activităţii Şantierul Naval Constanţa. Biroul va avea doi sau trei angajaţi din China, care să cunoască limba oficială şi piaţa din acolo", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX Radu Rusen, directorul general al Şantierul Naval Constanţa.

Propunerea Consiliului de Administraţie va fi analizată în AGA programată pentru 16 iunie, se arată într-un convocator AGA remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

În aceeaşi adunare va fi discutată şi participarea Şantier Naval Constanţa la înfiinţarea societăţii comerciale sportive FC Farul Constanţa. Şantierul naval va controla 2,5% din titlurile noii societăţi, care va avea un capital de 25.000 de euro.

Şantierul Naval Constanţa estimează că va înregistra în acest an venituri de 590 de milioane lei, mai mari cu 48,1% faţă de cele din 2007, de 398,2 milioane lei (119,3 milioane euro).

În acelaşi timp, profitul constructorului de nave ar urma să ajungă la 7,4 milioane de lei, mai redus cu 38% comparativ cu cel de 12 milioane lei (3,6 milioane euro) din 2007.

Pentru anul curent, compania a bugetat investiţii de 9,5 milioane de euro, cu 61% mai mari comparativ cu cele estimate pentru 2007, de 5,9 milioane euro.

Compania are un capital de 162,4 milioane lei, divizat în 64,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Pachetul majoritar de acţiuni al şantierului naval, reprezentând 94,8% din capital, a fost preluat, în 2002, de Resource International, firmă înregistrată în Insulele Marshall şi deţinută de omul de afaceri Gheorghe Bosânceanu.

Cel mai recent transfer cu titlurile companiei a fost realizat luni, când la finalul zilei o acţiune valora 2,88 lei, cu 17,24% mai puţin faţă de referinţă. La această cotaţie, Şantier Naval Constanţa are o capitalizare de 187,1 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici