Sărbătorile de iarnă, în ţară şi peste graniţe. Ce opţiuni au turiştii anul acesta? Preţul unui sejur, de Crăciun sau Revelion

  • Anul acesta, românii aleg să petreacă sărbătoarea de Crăciun în România
  • Multe pensiuni şi hoteluri au un grad de ocupare între 50 şi 100%
  • De Revelion, destinaţiile exotice sunt căutate pentru că acolo numărul de cazuri este mic
  • În locaţiile exotice vei plăti pentru o vacanţă de sărbători de lux şi 5.000 de euro
8593 afișări
Imaginea articolului Sărbătorile de iarnă, în ţară şi peste graniţe. Ce opţiuni au turiştii anul acesta? Preţul unui sejur, de Crăciun sau Revelion

În 2020, Crăciunul şi Revelionul nu vor mai fi la fel ca anii trecuţi. Nu mai poţi petrece până dimineaţa, iar la masă nu vei putea sta cu o gaşcă numeroasă de prieteni.

De Crăciun, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş sau Bucovina se bucură de clienţi numeroşi, spun specialiştii.

„Clar, domină România ca număr de turişti. Şi în primul rând, vorbim de pensiunile rurale şi de staţiunile montane. Foarte multe hoteluri au program gen masă festivă. Multe pensiuni au la ora actuală un grad de ocupare pentru Crăciun şi în special Revelion între 50 şi chiar 100%. Sunt turişti care preferă să rezerve un hotel cu orice risc, fără să-şi primească banii înapoi”, spune Traian Băbulescu, expert în turism.

Iar dacă de Crăciun destinaţiile căutate sunt cele din ţara noastră, de Revelion românii vor să plece din ţară, în special în locaţii exotice.

„De Revelion, ca şi tendinţă, sunt câteva chartere în ţări exotice. Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană - unde nu se cer teste. Se pleacă în ţări exotice pentru că acolo rata infectărilor este foarte mică. E foarte mică şansa să te infectezi. Şi cele tradiţionale, respectiv Charm, Hurghada şi Antalia care sunt tradiţionale”, explică Alin Burcea, CEO Paralela 45.

„Şi în Dubai sunt cereri. În Dubai se poate face un Revelion pornind de la 1.000 de euro până la 5.000 de euro de familie. Sunt cereri pe Istanbul la cele mai bune condiţii. Vorbim de hoteluri de 4-5 stele. Un cuplu nu va plăti mai mult - cu zbor cu tot - mai mult de 1.000 de euro”, adaugă Traian Băbulescu.

Preţuri România, sejur sărbători:

  • Valea Prahovei – 1.000 – 2.000 de euro/cuplu (hotel 4-5 stele)
  • Staţiuni balneare – 300 – 600 de euro/cuplu

Preţ locaţii externe, sejur sărbători / persoană:

  • Maldive – 1.700 – 4.000
  • Zanzibar, Mexic – 3.000 – 5.000 de euro
  • Dubai – 2.000 – 3.000 de euro
  • Antalia – 400 – 800 de euro

Experţii spun că turismul a căpătat în pandemie flexibilitate, care vine atât din partea turiştilor, cât şi din partea agenţiilor de turism care îţi pot reprograma vacanţa în caz că nu mai poţi să mergi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici