Scădere a ratei şomajului în Capitală. Cifrele complete

La sfârşitul lunii noiembrie, în evidenţele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti erau înregistraţi 14.080 şomeri (din care 7.497 femei), rata şomajului fiind de 1,15%.

110 afișări
Imaginea articolului Scădere a ratei şomajului în Capitală. Cifrele complete

Scădere a ratei somajului în Capitală. Cifrele complete

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 1,16%, în această lună, indicatorul s-a diminuat cu 0,86%.

Din totalul de 14.080 persoane înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti, 2.346 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 11.734 erau şomeri neindemnizaţi.

Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (36,58%), urmat de cei cu studii superioare (23,79%), iar 18,02% au studii gimnaziale. Şomerii care au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii reprezintă 17,30% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii postliceale sunt 3,15%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1,16%.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.963 persoane foarte greu ocupabile, 4.473 greu ocupabile, 4.147 mediu ocupabile, iar 3.497 sunt persoane uşor ocupabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici