SCANDALUL PANAMA: Societatea de investiţii luxemburgheză LSK a creat 31 de companii în paradisuri fiscale

Societatea de investiţii luxemburgheză LSK, prezidată de fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn până în octombrie 2014, a creat 31 de companii în paradisuri fiscale, a anunţat, miercuri, publicaţia Le Monde, în cadrul anchetei Dosarele Panama, informează L'Express.

1455 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL PANAMA: Societatea de investiţii luxemburgheză LSK a creat 31 de companii în paradisuri fiscale

SCANDALUL PANAMA: Societatea de investiţii luxemburgheză LSK a creat 31 de companii în paradisuri fiscale

Potrivit cotidianului Le Monde, care a avut acces la documentele interne ale cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, LSK (Leyne Strauss-Kahn & Partners) şi-a ajutat mai mulţi clienţi să deschidă şi să administreze companii în R. Seychelles, Insulele Virgine Britanice, Panama şi Hong Kong, prin intermediul unei filiale numite Assya Asset Management Luxembourg (AAML).

"Cea mai mare parte din aceste companii a servit la deschiderea de conturi bancare în Elveţia, Lumxemburg, Panama sau Hong Kong - o manevră utilizată frecvent pentru a disimula identitatea reală a beneficiarilor fondurilor", informează cotidianul.

Printre beneficiari se numără "bogătaşi francezi, producători asiatici de materiale din domeniul audiovizualului, un important grup parizian de dezvoltare".

Le Monde subliniză că LSK, astăzi în faliment, practica activitatea offshore înainte ca Dominique Strauss-Kahn să ocupe funcţia de preşedinte al societăţii în 2013. Contactaţi de această publicaţie, persoanele din anturajul lui Strauss-Kahn au spus că acesta "nu a fost implicat în gestiunea cotidiană a fondurilor şi cu atât mai puţin în activităţile de administrare a averii" şi că "el nu era la curent cu această activitate de domiciliere offshore".

Dominique Strauss-Kahn este deja vizat de mai multe plângeri depuse împotriva sa de foşti acţionari LSK, care estimează că li s-a prezentat, în momentul în care au făcut investiţia, o situaţie financiară a fondurilor neconformă cu realitatea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici