Schimbări în ultimul moment în administraţie, la CNAIR. Fostul ministru Răzvan Cuc explică: Nu puteam să plec şi să las procedura deschisă

Adunarea Generală a Acţionarilor a CNAIR a decis, în data de 4 noiembrie, numirea a doi membri noi în Consiliul de Administraţie şi numirea definitivă pe o perioadă de 4 ani a CA, în condiţiile în care acesta fusese numit provizoriu. Trebuia procedura închisă, a declarat fostul ministru Răzvan Cuc.

3136 afișări
Imaginea articolului Schimbări în ultimul moment în administraţie, la CNAIR. Fostul ministru Răzvan Cuc explică: Nu puteam să plec şi să las procedura deschisă

La CNAIR au fost făcute schimbări în Consiliul de Administraţie. Cuc: Trebuia procedura închisă

"Sunt nişte proceduri legale, nu s-a întâmplat absolut nimic. Am văzut că domnul prim-ministru minte de la tribuna Parlamentului cu neruşinare vis-a-vis de faptul că ar fi intrat Narcis Neaga în Consiliul de Administraţie, lucru total neadevărat. A fost o procedură legală desfăşurată pentru care s-au cheltuit nişte bani. Nu ştiu să vă spun suma, dar este o procedură pentru toate companiile se face o procedură de selecţie, iar normal era să se închidă procedură. Nu puteam să lăsăm o procedură nefinalizată", a declarat ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Acesta a adăugat că selecţia a fost relizată de companie, iar el trebuia să încheie procedura pentru care au fost întreprinse cheltuieli. "Dacă cunoaşteţi legea, o să vă uitaţi că el dacă acceptă acel mandat va deveni membru neexecutiv, unu, doi la mână, nu l-a selectat ministrul Transporturilor. Nu ministrul selectează, e o companie care selectează, este concurs de selecţie, este o selecţie de dosare. Deci mare atenţie. Trebuia procedura închisă, nu puteam să plec din minister să las o procedură deschisă, fără să se dea o soluţie. Dacă venea cineva şi spunea domnule de ce aţi cheltuit banii fără să finalizaţi procedura", a mai declarat Cuc.

Întrebat despre acest subiect, Lucian Bode, ministrul Transporturilor a spus că va analiza procesul de numire din CA-ul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Daţi-mi voie să mă documentez asupra procesului de selecţie, dacă toţi au îndeplinit condiţiile sau nu", a declarat acesta marţi.

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere a numit doi membri noi în Consiliul de Administraţie, pe Maşala Ionuţ Laurenţiu şi Piţiogoi Mihuţ Marius, şi a numit definitiv Consiliul pentru o perioadă de 4 ani, după ce iniţia a fost numit provizoriu. Ion Iordăchescu a demisionat din CA. Membrii actuali, pe lângă cei doi numiţi în cursul zilei de luni, sunt Bumbac Georgeta, Pascu Bogdan şi Mihalache Costin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici