Se apropie momentul în care intră în vigoare taxa Oxigen. Amenda pentru cei fără vinietă este de 2.000 de lei

  • De la 1 martie vei plăti taxa Oxigen, dacă ai maşină cu normă sub Euro 4
  • Dacă ai un autoturism sub Euro 3, nu vei mai avea acces în centrul Capitalei
  • Plăteşti între 5 şi 15 lei pe zi
5271 afișări
Imaginea articolului Se apropie momentul în care intră în vigoare taxa Oxigen. Amenda pentru cei fără vinietă este de 2.000 de lei

Se apropie momentul în care intră în vigoare taxa Oxigen. Amenzile sunt de 2.000 de lei

Dacă ai o maşină cu norma de poluare sub EURO 3, este bine să ştii că peste două săptămâni nu mai ai voie să intri în Centrul Capitalei. Dacă vrei să circuli în restul oraşului, trebuie să plăteşti o vinietă de 15 lei pe zi, altfel, primăria îţi ia din buzunar 2.000 de lei.

Această regulă ţi se va aplica de la 1 martie. În cazul în care ai o maşină cu norma de poluare EURO 3, poţi intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, aşa cum se poate vedea pe site-ul cu zona numită ZACA.

Dacă nu vrei să plăteşti vineta pe zi, poţi opta pentru abonament. De exemplu, dacă ai o maşină non euro scoţi din buzuar 300 de lei pe lună, sau 1.900 de lei pe an, iar dacă deţii un autoturism Euro 3, valoarea taxelor este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Vestea bună este că dacă ai maşină Euro 4 poţi să mai circuli liniştit încă un an, dar de la 1 ianuarie 2021 îşi vine rândul şi ţie să plăteşti taxa Oxigen.

Cel mai drastic este în cazul în care ai o maşină Noneuro, Euro 1 sau Euro 2, pentru că din 2022 nu vei mai avea acces deloc în Bucureşti. Dacă ai însă un autotursim Euro 3, îţi iei „adio” de la străzile din Bucureşti din 2024.

Dacă vrei să-ţi cumperi o vinetă, o poţi face deocamdată doar online, de pe site-urile www.roviniete.ro  / www.taxaoxigen.ro  / www.vinietaoxigen.ro.

Atenţie, aceste restricţii se aplică de luni până vineri în intervalul 07:00-22:00, cu excepţia sărbătorilor legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici