Se încinge concurenţa dintre bănci. Bancherii se bat între ei pentru clienţi cu oferte mai bune

Dacă până acum s-au mulţumit să obţină bani în mare parte doar din dobânzile încasate pe creditele aflate deja în derulare, concurenţa din ce în ce mai mare din sistemul bancar îi obligă pe bancheri să se "bată" în dobânzi mai mici pentru clienţii noi.

27 afișări
Imaginea articolului Se încinge concurenţa dintre bănci. Bancherii se bat între ei pentru clienţi cu oferte mai bune

Se încinge concurenţa dintre bănci. Bancherii se bat între ei pentru clienţi cu oferte mai bune (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Concluzia reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat de BNR în rândul bancherilor, conform căruia băncile se aşteaptă ca cererea de credite de consum să crească, după o lungă perioadă de contracţie.

"Nu e nevoie de anchetele BNR să constatăm că băncile încearcă din nou să vândă credite. Este suficient să ne uităm la TV, unde au reapărut reclamele la produse bancare, reclame care dispăruseră în ultimele luni", a declarat pentru gândul Ilie Şerbănescu, analist economic.

Citeşte mai multe despre bătălia băncilor pentru clienţi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici