Şefii de companii, încurajaţi să se dea în gât unii pe alţii ca să scape de amenzi

Investigaţiile în materie de concurenţă, în special în privinţa constituirii de carteluri anticoncurenţiale, vor putea fi urgentate prin stimularea şefilor de companii de a se turna unul pe altul.

13 afișări
Imaginea articolului Şefii de companii, încurajaţi să se dea în gât unii pe alţii ca să scape de amenzi

Şefii de companii, încurajaţi să se dea în gât unii pe alţii ca să scape de amenzi (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Concurenţei (CC), Bogdan Chiriţiou, a anunţat vineri constituirea "Modulului de clemenţă", o unitate în cadrul instituţiei care va funcţiona pe principiul "protecţiei martorilor" din justiţia americană.

Concret, dacă mai multe companii constituie un cartel anticoncurenţial, iar directorul uneia dintre ele se căieşte sau se teme că va încasa o amendă, acesta îşi poate turna partenerii. În schimb, va beneficia fie de o reducere a amenzii, fie chiar de anularea acesteia. Important este faptul că delaţiunile rămân confidenţiale, adică niciunul dintre membrii cartelului respectiv nu va şti cine i-a turnat. Asta, bineînţeles, doar dacă sunt mai mult de doi.

Citeşte mai multe despre "modulul de clemenţă" pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici