Şeful FMI a criticat lipsa de coordonare a liderilor UE în măsurile împotriva crizei

Şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a criticat lipsa de coordonare a liderilor de state din Uniunea Europeană (UE) în adoptarea şi implementarea măsurilor de combatere a problemelor economice şi financiare prin care trece regiunea.

17 afișări
Imaginea articolului Şeful FMI a criticat lipsa de coordonare a liderilor UE în măsurile împotriva crizei

Şeful FMI a criticat lipsa de coordonare a liderilor UE în măsurile împotriva crizei (Imagine: Mediafax Foto)

"Spre exemplu, în acest sfârşit de săptămână ... şefii de state din Europa s-au arătat aproape incapabili să găsească o soluţie comună. Din această cauză, sunt puţin neliniştit în privinţa implementării unor măsuri eficiente, în special când este vorba de restructurarea sistemului bancar", a afirmat Dominique Strauss-Kahn, într-un interviu acordat postului de radio american NPR.

Liderii membrilor UE au decis, duminică, să adopte cu ocazia următorului summit, care va avea loc pe 19 şi 20 martie, o decizie finală referitoare la măsurile comune prin care este vizată curăţarea balanţei contabile a băncilor de activele neperformante.

"Uniunea monetară din zona euro nu este completă. Zona are o monedă unică, dar nu şi o politică monetară unică. Din acest motiv, unele state care folosesc euro, precum Grecia, au probleme", a precizat oficialul.

Şefii de state din UE au respins, duminică, apelurile la un program unificat de susţinere a economiilor afectate de criză. Ei au promovat, însă, ideea sprijinului individual pentru statele aflate în dificultate.

Citeşte şi:

Sarkozy anunţă un acord-cadru european privind activele toxice

UE va susţine ţările Europei de Est în cazul în care va fi necesar

Mai multe ţări UE se opun unui plan special de susţinere a Europei de Est

Plan de 160-190 de miliarde de euro pentru sectorul financiar din Europa de Est

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici