Şeful FMI, îngrijorat de lipsa de voinţă pentru reconstruirea sistemului financiar

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, s-a arătat îngrijorat de lipsa de voinţă a celor mai mari economii ale lumii pentru a colabora în vederea reconstruirii sistemului financiar internaţional şi îmbunătăţirii reglementării acestuia.

13 afișări
Imaginea articolului Şeful FMI, îngrijorat de lipsa de voinţă pentru reconstruirea sistemului financiar

Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că este de datoria noastră să remodelăm instituţiile financiare pentru a le face mai rezistente în faţa crizelor. Economiile revin pe creştere, ceea ce este o veste bună, însă, în acelaşi timp, voinţa de a colabora regresează câte puţin", a declarat Strauss-Kahn într-un discurs în cadrul Parlamentului European.

Statele Uniunii Europene au întâmpinat recent dificultăţi majore când au încercat să găsească un compromis în legătură cu reglementarea fondurilor speculative, organisme acuzate că au avut rol amplificator în criza financiară mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici