Silaghi: Alături de Mercedes şi Mitsubishi, şi Audi vrea să producă în România

Alături de Mercedes şi de Mitsubishi, şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea să producă autovehicule în România, fiecare dintre ele analizând în prezent mai multe locaţii din ţară, a declarat luni agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comerţ şi Turism.

35 afișări
Imaginea articolului Silaghi: Alături de Mercedes şi Mitsubishi, şi Audi vrea să producă în România

Silaghi: Alături de Mercedes şi Mitsubishi, şi Audi vrea să producă în România

"Alături de Mercedes şi de Mitsubishi, şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea să producă autovehicule în România. Fiecare dintre ele studiază în prezent mai multe locaţii şi încearcă să găsească un teren potrivit. Cei de la Mercedes găsiseră la Oradea, unde totul părea în regulă. Până la urmă au constatat că pânza freatică de acolo este foarte subţire şi asta i-ar fi împiedicat să-şi înceapă activitatea de producţie. Din câte ştiu, se pare că s-au orientat către Timişoara", spune Silaghi.

El a adăugat că şi Audi este interesată de producţia de autovehicule în România.

"Audi este abia la faza de început şi nu vă pot da detalii despre locaţiile către care s-ar putea îndrepta. În schimb, ştiu că cei de la Mitsubishi caută intens un teren potrivit în România, pentru a începe producţia auto", a mai spus Silaghi.

Deşi, în urmă cu câteva luni, surse din piaţa auto susţineau că Mitsubishi ar putea produce pe platforma Aro Câmpulung, premierul Tăriceanu a declarat săptămâna trecută că producătorul japonez nu va investi în zonă.

Anunţul a fost făcut de şeful Guvernului într-o întâlnire cu reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Câmpulung, la lansarea ghidului pentru contractarea fondurilor comunitare.

"Puteţi să uitaţi povestea cu Mitsubishi care ar putea investi la Câmpulung, investitorul nu vine aici. Din păcate, nu sunt decât iluzii, şi aceasta pentru că, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentaţii", a spus Tăriceanu întreprinzătorilor din zonă.

Într-o întâlnire oficială dintre premierul Tăriceanu şi o delegaţie a Mitsubishi condusă de preşedintele companiei, Osama Masuko, de la începutul lunii martie, primul-ministru a transmis părţii japoneze că industria auto din România este în prezent una dintre cele mai puternice ramuri industriale, iar dezvoltarea acestui sector va fi considerată în continuare prioritară pentru autorităţi, atât din punct de vedere al producţiei propriu-zise, cât şi al fabricării de subansamble şi componente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici