Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze naturale va fi ridicată vineri

Autorităţile vor ridica vineri situaţia de urgenţă instituită luni în aprovizionarea cu gaze naturale, a declarat, joi, pentru Reuters, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

27 afișări
Imaginea articolului Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze naturale va fi ridicată vineri

Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze naturale va fi ridicată vineri (Imagine: Ovidiu Crucin/MediafaxFoto)

Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a declarat luni situaţie de urgenţă, din cauza temperaturilor scăzute, astfel că furnizarea de gaze către unele companii a fost oprită, iar producătorii de energie termică au trecut la utilizarea combustibililor alternativi.

Prin urmare, compania de stat Transgaz a anunţat marţi că importurile de gaze naturale au crescut.

Directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a declarat marţi că situaţia de urgenţă va fi ridicată în momentul în care presiunea gazului revine la parametri şi valori "aproape normale", precizând că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele zile dacă se iese de sub incidenţa codului galben sau portocaliu de ger şi temperaturile mai urcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici