Skoda ar putea reduce numărul locurilor de muncă

Constructorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen, ar putea reduce, anul viitor, numărul locurilor de muncă cu 3%, respectiv 870 de posturi, potrivit unui lider sindical, citat de publicaţia Mlada Fronta Dnes.

44 afișări
Imaginea articolului Skoda ar putea reduce numărul locurilor de muncă

Skoda ar putea reduce numărul locurilor de muncă

"Încă nu ştim dacă este vorba de anularea unor locuri de muncă vacante, demisii sau concedieri", a declarat liderul sindical Jaroslav Povsik pentru ziarul ceh.

Un purtător de cuvânt al Skoda a refuzat să confirme informaţia pentru presa locală.

Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a decis, săptămâna aceasta, să reducă producţia la fabrica Mlada Boleslav, în perioada 18 decembrie-11 ianuarie, din cauza impactului negativ al crizei globale asupra cererii.

Durata perioadei de sistare a producţiei va fi similară cu cea de la fabrica Volkswagen din Wolfsburg, în nordul Germaniei, potrivit conducerii Skoda Auto.

Pentru 2008, Skoda speră ca vânzările să ajungă la circa 690.000 de vehicule, cu 9,5% mai mult faţă de anul precedent.

Compania cehă a programat, pentru ultimul trimestrul al acestui an, mai multe întreruperi şi reduceri de activitate, menite să reducă producţia cu circa 31.000 de autovehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici