SNLO şi complexele energetice din zonă vor avea, de luni, noi directori - surse

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi complexele energetice din zonă vor avea de luni noi directori generali, numiţi în funcţii din partea PSD şi PDL, au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, surse din rândul celor două formaţiuni politice.

44 afișări
Imaginea articolului SNLO şi complexele energetice din zonă vor avea, de luni, noi directori - surse

SNLO şi complexele energetice din zonă vor avea, de luni, noi directori - surse

Astfel, la SNLO, Eugen Davidoiu va fi înlocuit de Daniel Burlan, membru PDL şi fost director general în perioada în care PD s-a aflat la guvernare alături de PNL. Ulterior, Burlan a ocupat postul de director tehnic, iar în vara anului trecut a candidat din partea partidului pentru postul de primar al municipiului Motru.

Complexul Energetic Turceni ar urma să fie condus de Tiberiu Trotea, consilier judeţean al PDL şi fost şef al SNLO în anii 2004 – 2005. El va prelua postul de la Marian Moţcu, care a fost numit director general în decembrie, după demisia lui Dumitru Cristea.

Trotea este de aproximativ un an director pe probleme de minerit în cadrul Complexului Energetic Rovinari, unitate care ar urma să fie condusă de Gheorghe Daviţoiu, membru PSD. Daviţoiu a fost consilier local la Târgu Jiu din partea PSD în perioada 2004-2008. Compelxul Energetic Rovinari este condus, din mai 2007, de Laurenţiu Ciurel.

De asemenea, conform surselor citate, complexul energetic din Craiova ar urma să fie condus Constantin Bălăşoiu, care a mai fost director general la unitatea respectivă.

Potrivit surselor citate, ordinele de numire a noilor directori generali au fost semnate duminică de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Ordinele respective vor fi puse în aplicare începând de luni, aceleaşi surse menţionând că ministrul Economiei a schimbat şi componenţa structurilor din adunările generale ale acţionarilor şi din consiliile de administraţie ale unităţilor amintite.

Posturile respective au fost ocupate în ultimul an şi jumătate de directori membri ai PNL, aceştia menţionând în repetate rânduri că şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă din contractele de management pe care le aveau semnate cu ministerul. Directorii liberali au încasat prime substanţiale pentru atingere parametrilor de performanţă, cea mai mare dintre acestea, de 149.000 de lei, fiind luată de fostul şef de la CE Turceni, Dumitru Cristea, care a demisionat din funcţie la sfârşitul anului trecut după implicarea sa într-o anchetă a procurorilor anticorupţie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici