#TrebuieSaRepornimBusinessul  Soluţie inedită pentru piaţa muncii. Firmele care au nevoie de oameni preiau angajaţi de la companiile afectate de criza Covid-19

  • Peste un milion de angajaţi au intrat în şomaj tehnic de la începutul crizei generate de noul coronavirus
  • Alţi 200.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă
  • Momentan, retailerii alimentari, companiile farma şi centrele de servicii fac angajări, în timp ce fabricile de componente auto îşi reduc drastic activitatea
2667 afișări
Imaginea articolului Soluţie inedită pentru piaţa muncii. Firmele care au nevoie de oameni preiau angajaţi de la companiile afectate de criza Covid-19

ZF: Soluţie inedită pentru piaţa muncii

Zentiva (farma), Profi (retail alimentar), Kaufland (retail alimentar) sau CGS (call center) sunt o parte dintre angajatorii care vor să preia personal de la alte firme care şi-au restrâns pe moment activitatea, scrie Ziarul Financiar.

„Preluăm angajaţi pentru că noi vrem să creştem în continuare, vrem să deschidem magazine. Numărul de angajaţi pe care îi putem absorbi este de ordinul miilor, vrem să angajăm oameni pe termen lung“, a spus Gabriel Pâslaru, PR manager, Profi, la solicitarea ZF.

Peste un milion de angajaţi au intrat în şomaj tehnic de la începutul crizei generate de noul coronavirus, iar alţi 200.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. În prezent, retailerii alimentari, companiile farma şi centrele de servicii fac angajări, în timp ce fabricile de componente auto îşi reduc drastic activitatea.

Înainte de criza generată de noul coronavirus, piaţa muncii se confrunta cu un deficit acut de personal şi cu o presiune mare pe creşterile de salarii. În mai puţin de o lună însă lucrurile s-au inversat, companiile au făcut concedieri şi au tăiat din salarii pentru a-şi ţine afacerile pe linia de plutire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici