Sony a amânat lansarea unui joc video care conţinea versete din Coran

Compania niponă Sony a amânat lansarea la nivel mondial a unui joc video în urma plângerilor potrivit cărora coloana sonoră conţine două versuri din Coran, relatează BBC News Online.

15 afișări
Imaginea articolului Sony a amânat lansarea unui joc video care conţinea versete din Coran

Sony a amânat lansarea unui joc video care conţinea versete din Coran

Potrivit sursei citate, jocurile LittleBigPlanet realizate de compania Sony au fost retrase din magazinele din întreaga lume în urma sesizării depuse de un internaut.

Compania niponă şi-a prezentat scuze publice pentru prejudiciul moral cauzat şi a anunţat că o versiune modificată a jocului urmează să fie comercializată începând cu luna viitoare.

Un pasionat de jocuri video a atras atenţia pe un forum asupra prezenţei celor două versuri din Coran, avertizând că această combinaţie de versete şi muzică mixată ar putea fi considerată ofensatoare de către musulmani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici