Sony va renunţa la 16.000 de angajaţi

Producătorul japonez de electronice Sony va disponibiliza 8.000 de angajaţi permanenţi şi nu va mai prelungi colaborarea cu alţi 8.000 de salariaţi pe perioadă determinată, respectiv 10% din totalul personalului, va diminua volumul investiţiilor şi va renunţa la afacerile neprofitabile, încercând astfel să reducă cheltuielile cu 1,1 miliarde de dolari.

13 afișări
Imaginea articolului Sony va renunţa la 16.000 de angajaţi

Sony va renunţa la 16.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sony are 160.000 de angajaţi la nivel mondial, însă analiştii pun sub semnul îndoielii faptul că reducerile de personal anunţate vor fi de ajuns.

Măsura anunţată marţi este cea mai amplă campanie de concedieri anunţată de o companie japoneză în perioada crizei şi reflectă atât condiţiile economice din ce în ce mai dificile, cât şi provocările competiţionale de pe piaţa electronicelor.

Sony a pierdut, în acest an, în favoarea Apple, poziţia de lider pe piaţa media player-elor, iar divizia de ecrane plate a companiei japoneze a înregistrat pierderi financiare nete în toate trimestrele anului 2008.

"Numărul pare mare, dar această reducere de personal nu va fi suficientă. Sony nu are afaceri de bază care să genereze un profit stabil", a declarat Katsuhiko Mori, director la Daiwa SB Investments.

Sony, producătorul consolelor PlayStation 3, a anunţat, în luna octombrie, când şi-a redus cu mai mult de jumătate estimările pentru profitul operaţional, că va fi nevoit să închidă unele fabrici, să reducă din cheltuieli şi să efectueze disponibilizări.

Compania a avertizat, totodată, că va amâna planurile de creştere a producţiei în Slovacia pentru televizoare cu cristale lichide şi că va reduce numărul de unităţi de producţie cu circa 10%.

Prin astfel de măsuri, Sony vizează realizarea unor economii anuale de 100 de miliarde de yeni (1,1 miliarde de dolari) până în martie 2010, potrivit unui comunicat al companiei.

Acţiunile Sony au urcat cu 3% pe bursa de la Frankfurt după anunţul de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici