Video Spitalele au prioritate la banii europeni pentru achiziţia de echipamente. 350 de milioane de euro au fost alocate

  • Angajaţi din Ministerul Fondurilor Europene merg în spitale ca să faciliteze obţinerea finanţării
  • 350 de milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de echipamente medicale
  • Valoarea maximă a fiecărui proiect pe care îl poate depune un spital este de 45 milioane de euro
293 afișări

350 de milioane de euro sunt puse la dispoziţia spitalelor în această perioadă, pentru a putea cumpăra echipamentele medicale de care au nevoie. Vorbim de lucruri absolut necesare în lupta cu coronavirusul: ventilatoare, teste COVID, măşti, mănuşi sau combinezoane.

Iar pentru ca achiziţia acestora să meargă cât mai repede, angajaţi din Ministerul Fondurilor Europene vor merge în spitalele covid ca să-i înveţe pe medici cum să facă proiectele.  

Managerii spitalelor vor depune apoi proiectele în aplicaţia MySMIS, prin care sunt gestionate cererile de finanţare.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat un pachet de cinci măsuri care să aibă prioritate la decontarea prin fonduri europene. Prima dintre ele este cea despre care vorbim acum şi anume alocarea a 350 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente medicale. Practic, spitalele şi autorităţile locale pot cumpăra materialele de care au nevoie, urmând ca statul să le deconteze toate cheltuielile.

Până acum, au fost depuse peste 50 de astfel de proiecte în toată ţara.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici