Stolojan: Eliminarea celor 100 de taxe va fi calibrată prin bugetul fiecărui an

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că eliminarea celor 100 de taxe şi impozite, promisă de programul de guvernare al democrat-liberalilor, va fi calibrată în bugetul fiecărui an, şi că unele dintre ele se vor reduce în acest an.

25 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Eliminarea celor 100 de taxe va fi calibrată prin bugetul fiecărui an

Stolojan: Eliminarea celor 100 de taxe va fi calibrată prin bugetul fiecărui an (Imagine: Mediafax Foto)

"Obiectivul eliminării celor 100 de taxe şi impozite rămâne în vigoare şi va fi calibrat prin bugetul fiecărui an. Vor fi reduse, pentru că unele ne costă mai mult decât încasarea lor", a spus Theodor Stolojan.

Întrebat dacă cele 100 de taxe nu vor fi reduse anul acesta, ci pe parcursul celor 4 ani, Stolojan a răspuns: "Vor fi reduse şi în acest an, dar nu... Deci modul cum evoluează situaţia economică în statele europene şi în SUA schimbă foarte multe din ceea ce era scris din programul de guvernare".

Liderul PDL a spus că principiile proiectului de buget sunt creşterea economică de 2,5% şi menţinerea unui deficit bugetar de 2%.

"Guvernul are misiunea de a reduce deficitul cu 3% din PIB faţă de anul 2008, iar asta nu e o treabă uşoară, pentru că toată lumea se aşteaptă la o creştere de cheltuieli. Dificultatea întocmirii proiectului de buget rămâne faptul că orice majorare de cheltuieli într-un domeniu sau altul se poate face numai prin reduceri de cheltuieli prin alte părţi sau prin majorări de resurse", a spus democrat-liberalul.

El a completat că linia fundamentală a bugetului va fi reducerea cheltuielilor cu bunuri, servicii şi personal.

"În domeniul alocării sumelor pentru investiţii, principiul va fi concentrarea resurselor pe lucrările aflate în curs de execuţie. România suferă de boala alocării de resurse de noi lucrări, înainte ca cele deja începute să fie terminate. În acest domeniu vor fi mai mulţi bani decât în 2008", a mai arătat Stolojan.

El a amintit că măsurile iniţiate la mijlocul sau la finalul anului 2008, cum ar fi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii, vor produce efecte la nivelul întregului an 2009, iar aceste efecte trebuie să fie luate în calcul în proiectul de buget.

Theodor Stolojan a anunţat că problemele cuprinse în proiectul de buget vor fi discutate în următoarele 2 zile de către Guvern şi, dacă va fi nevoie, se va convoca o nouă şedinţă a coaliţiei PDL-PSD pe această temă.

Citeşte şi:

Liderii PDL şi PSD dezbat, luni, proiectul de buget pe 2009

Emil Boc a prezentat priorităţile bugetului pentru 2009

Boc: Guvernul îi va proteja pe cei cu pensii şi salarii mici

Bugetul de stat pe 2009 va fi aprobat joia viitoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici